top of page

Knižní zpracování komentáře k MDR je již v distribuci

V červenci jsme vás informovali o dokončení prakticky roční systematické práce při zpracování odborného komentáře k nařízení (EU) 2017/745 o zdravotnických prostředcích, které je běžně označováno zkratkou MDR. Zároveň byl zahájen předprodej této publikace za zvýhodněných podmínek. Po velmi složitém letním období, které bylo provázeno potížemi a zpožděním na straně tisku a knihařských prací, máme pro všechny zájemce dobrou zprávu. Knižní zpracování komentáře je již v distribuci a všechny objednávky z předprodeje jsou již na cestě ke svým zákazníkům.


Publikace obsahuje jak plné znění samotného MDR, tak především potřebná výkladová stanoviska vycházející z evropských MDCG dokumentů či praktický návod, jak naplnit požadavky nové legislativy.

Autorský tým Porta Medica ve složení Petr Votava, Veronika Moravová, Jakub Král, Aleš Martinovský, Barbora Charvátová, Lýdie Hojková a Aneta Dostálová do komentáře také zahrnul rozsáhlé know-how, které nasbíral v průběhu celých pěti let praktické aplikace MDR. Velké poděkování náleží České agentuře pro standardizaci, která se stala strategickým partnerem projektu a zároveň spoluvydavatelem publikace.


Kniha je určena především pro tuzemské výrobce, dovozce a distributory zdravotnických prostředků.Velmi vhodná je pak i pro oznámené subjekty, nemocnice, lékárny či výdejny zdravotnických prostředků. Cena komentáře činí 2.490 Kč včetně DPH.


Publikace obsahuje téměř 800 normostran textu doplněného o přehlednou infografiku (procesní mapy, vývojové diagramy, tabulky apod.). Komentovány jsou všechny články nařízení, jakož i veškeré jeho přílohy. Kniha zaujme také kvalitním technickým provedením – celobarevným tiskem, pevnými deskami a odolnou šitou vazbou. Za cenu odpovídající jedné krátké konzultaci získáte perfektně strukturovaný text plný praktických rad.


V případě Vašeho zájmu si můžete objednat knižní zpracování komentáře prostřednictvím emailu na adrese lenka.svihlova@portamedica.cz. V průběhu měsíce října bude publikace dostupná také na novém e-shopu České agentury pro standardizaci, jakož i v prodejně ČAS. Dále pak bude možné knihu zakoupit na výroční konferenci Zdravotnické prostředky 2022, která se uskuteční 23. 11. 2022.


V roce 2023 plánujeme navázat vydáním komentáře k MDR v angličtině ve formě eKnihy s globální distribucí. Dále pak připravujeme také vydání komplexního komentáře k IVDR.


Autor: Jakub Král

1 521 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page